Wat is bindsla?
Bindsla, ook bekend als Romeinse sla, Romaanse sla en romaine, is een bladgroente.
Hoe smaakt bindsla?
Het is smaakvoller dan ijsbergsla. De smaak van de gestoomde nerven van bindsla lijkt op die van asperges.
Welk deel is eetbaar?
De volledige blaadjes.
Oogstinstructies
Oogst de hele krop als de kropjes vast aanvoelen, inclusief de wortel.
Hoe bewaar je bindsla?
De kroppen kunnen in de koelkast zeker een week of langer bewaard worden. Als je de wortel eraan laat zitten tot gebruik, bewaart de bindsla beter.
Wat kun je er allemaal mee?
Ze kunnen vers gegeten worden als salade maar ook gestoofd of gegrild worden. Ook leuk op de bbq!
Heb je al zin gekregen om met deze lekkere groente aan de slag te gaan? Kies dan snel één van deze recepten met bindsla uit en maak deze favoriet van onze mede oogstaandeelhouders. Hier ga je vast en zeker van genieten.