Skip to main content

Groen- Bleekselderij

Wat is groen en bleekselderij?

Groenselderij is de ongebleekte variant van de bleekselderij en is een echte bladgroente. De romeinen gebruikten de bleekselderij als medicijn, het zou een bloedzuiverende werking hebben. De groente wordt nu veelal de vochtafdrijvende eigenschappen toegekend en staat bekend als gezonde snack.

Samen met een ui en wortel vormt de bleekselderij de basis voor vele pastasauzen, maar je kunt de groente ook goed stoven.

Hoe smaakt het?

De groenselderij is iets pittiger van smaak dan de bleekselderij variant  maar beiden smaken knapperig en fris.

Welk deel is eetbaar?

De hele stengel is eetbaar en de bladeren worden dikwijls voor een soep gebruikt.  Controleer de stengel op harde nerven. Je kunt deze weghalen door aan de onder- of bovenkant van de stengel een stukje (bijna) af te snijden en de nerf weg te trekken langs de stengel.

Oogstinstructies

De struik moet stevig zijn en er vers uitzien zonder beschadigingen, verkleuringen of bruine plekken. De stelen zijn mooi groen of groengeel. Je snijdt de struik onderin af.

Hoe bewaar je selderij

Selderij bewaar je op een koele en donkere plaats. Bewaar de groente uit de buurt van andere groente want selderij absorbeert andere geuren .

Recepten

Zaterdag 11 mei: Plantjesmarkt. Bestel nu je moestuinpakket in de voorverkoop!

X