Wat is knoflook?
Knoflook in een ui gewas. Door een teentje (poot)knoflook in het najaar of vroege voorjaar in de grond te stoppen, hebben we in de zomer lekker verse knoflook. Een andere mogelijkheid is om de knoflook langer te laten staan en te wachten tot de bladeren wat dor en droog zijn. Als we ze dan uit de grond halen en laten drogen, hebben we gedroogde knoflook die lang houdbaar is.
Hoe smaakt knoflook?
De smaak van knoflook laat zich vaak omschrijven als doordringend, iets zoetig maar toch ook weer scherp.
Oogstinstructies
De bollen met stengel en al met de hand uit de grond trekken.
Hoe bewaar je knoflook?
Gedroogde knoflook is maanden houdbaar buiten de koelkast.
Wat kun je er allemaal mee?
Verse knoflook bereid je als een lente- of bosui door de stengel in stukjes te snijden. Droge knoflook dient vaak als smaakmaker in gerechten, maar knoflook is ook lekker om in z’n geheel te poffen en dan uit te lepelen of op een stuk brood te smeren.