Wat is knolselderij?
Knolselderij teel je voor de verdikte stengel, de knol. Hij heeft een lichtpaarse tot wit gele kleur. De knol groeit langzaam, half boven de grond en heeft een heel seizoen nodig om te rijpen en groeien. De beste tijd om deze te oogsten is oktober.
Hoe smaakt knolselderij?
Van binnen is de knolselderij mooi romig wit en heeft een aromatische, kruidige geur en smaak.
Welk deel is eetbaar?
De gehele knolselderij is eetbaar. Bij bereiding de knolselderij schoon schrobben met een borsteltje, zand verwijderen, wortels afsnijden en schillen.
Hoe bewaar je knolselderij?
Bewaar je deze groente op een droge plek, dan is deze zeker een aantal weken houdbaar. Langer bewaren van knolselderij kan door deze te versnijden en in te vriezen. Wel eerst twee tot vier minuten blancheren.
Oogstinstructie
Met een spitvork of riek haal je de knolselderij met de dunnere wortels in zijn geheel uit de grond.
Wat kun je er allemaal mee?
Knolselderij kan zowel geroosterd, gekookt als rauw gegeten worden. Eet je de knolselderij rauw, besprenkel deze dan met wat citroensap of azijn om bruinkleuring te voorkomen. De bladeren en stelen van de knolselderij zijn ook eetbaar en smaken net als de gewone selderij, hetzij een beetje taaier en daarom minder geschikt om rauw te eten.