Wat is rucola?
Rucola zijn de jonge blaadjes van mosterdkruid.
Hoe smaakt rucola?
Rucola heeft een pittige, peperachtige, iets bittere, nootachtige smaak.
Welk deel is eetbaar?
De blaadjes en de bloemen, als het doorgeschoten is.
Oogstinstructies
Oogst rucola wanneer het blad acht tot tien centimeter lang is. Snijd de jonge bladeren vlak boven de groeipunt van de plant af, zodat de plant opnieuw kan uitgroeien.
Hoe bewaar je rucola?
Rucola kan 2 tot 4 dagen in de koelkast bewaard worden, eventueel in een vochtige doek. Ook kun je aan de onderkant van de rucola een stukje afsnijden en de rucola daarna in een kopje water in de koelkast zetten. Als er nog wortels aan de onderkant zitten deze niet afsnijden maar in zijn geheel in een kopje water in de koelkast zetten.
Wat kun je er allemaal mee?
Rucola is heerlijk rauw als salade te gebruiken of als een gezonde aanvulling voor pizza’s, nacho’s, sandwiches en wraps of in een stamppot.
Heb je al zin gekregen om met deze lekkere groente aan de slag te gaan? Kies dan snel één van deze recepten met rucola uit en maak deze favoriet van onze mede oogstaandeelhouders. Hier ga je vast en zeker van genieten.