Skip to main content

Witlof

Wat is witlof?
Witlof heeft een knapperig blad. Witlof is een bladgroente die in het donker wordt geteeld op eenjarige wortelstokken (witlofpennen). De teelt van witlof gebeurt in twee delen. Eerst worden de wortelen/witlofpennen geteeld. Deze worden in de herfst geoogst en worden vervolgens in het donker weggezet. Op deze wortelen groeit de witlofkrop.

Hoe smaakt witlof?
Witlof heeft een zijdezacht blad en smaakt licht bitter. Bij het verhitten van de groente nemen deze beide eigenschappen af. Als je niet houdt van de bittere smaak van witlof, kan je deze koken in melk. Een andere manier is om de witlof te karameliseren in honing of suiker.

Welk deel is eetbaar?
De hele witlof is eetbaar. De kern is wat stugger en bitter en kan je er eventueel uit snijden.

Hoe bewaar je witlof?
Je kan de groente het best bewaren in de koelkast in een dichte zak tot ongeveer 7 dagen. De rauwe witlof kan je ook invriezen.

Wat kun je er allemaal mee?
Witlof kan je zowel rauw eten als roergebakken, gekookt, net wat je zelf lekker vindt.

Heb je al zin gekregen om met deze lekkere groente aan de slag te gaan? Kies dan snel één van deze recepten met witlof uit en maak deze favoriet van onze mede oogstaandeelhouders. Hier ga je vast en zeker van genieten.

 

Recepten

https://www.dehippevegetarier.nl/vegetarische-recepten/vega-budget-witlof-plaattaart-met-peer-en-hazelnoten/

Vega budget: witlof plaattaart met peer en hazelnoten