Wat is groenlof?
In het overgrote deel van Nederland zijn we groenlof vergeten. De groente behoort tot dezelfde plantenfamilie als de witlof. Qua uiterlijk lijkt de groenlof ook wel op witlof. Groenlof heeft een groen blad welke spits, langwerpig van vorm is. In Limburg en België wordt de groente ook wel suikerbrood genoemd, verwijzende naar een ander familielid: de chicorei wortel.
Hoe smaakt groenlof?
Neem witlof in gedachten, alleen dan minder bitter. Ook heeft groenlof wel iets weg van andijvie. Qua structuur zit de groente ook tussen witlof en andijvie in. Groenlof heeft een steviger blad dan andijvie en is minder glad dan witlof.
Welk deel is eetbaar?
Van groenlof eet je de bladeren. Het is een bladgroente. Mocht je niet van bitter houden, dan is het raadzaam om de buitenste bladeren van de groenlof af te halen.
Hoe bewaar je groenlof?
Het beste bewaar je de groenlof in de groentela van de koelkast. De groente is lang te bewaren, eventueel afdekken met keukenpapier om uitdroging te voorkomen.
Wat kun je er allemaal mee?
Groenlof kan je rauw eten als salade, smoren, stoven en koken. Eigenlijk net als witlof en andijvie.