Skip to main content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

NL Doet

11 maart 2023 @ 10:00 - 15:30

Samen maken we het mooiste klaslokaal van Nederland klaar voor het nieuwe seizoen! Het midden van onze zelfoogsttuin is een bijzondere plek. Hier vind je geen groenten in lange bedden maar de kruidentuin, de bloementuin en de plek waar kinderen les krijgen over groente telen en gezonde voeding. We noemen deze plek de middentuin of wel het mooiste klaslokaal van Nederland. Na de donkere winterdagen is het tijd om ons klaslokaal klaar te maken voor de lente en de groepen kinderen die dan weer gaan komen. Wieden, schoffelen, grasranden netjes maken, paden voorzien van nieuwe houtsnippers zijn de werkzaamheden die we graag samen met jullie willen uitvoeren zodat deze fijne plek van de tuin weer spik en span is.
Als het weer te slecht is om buiten te werken, gaan we samen aan de slag in onze kassen waar de bonen worden gezaaid en de dahlia-knollen opgepot worden. Een fijne klus om met een groep te klaren op het moment dat de regen zachtjes tikt op het dak van de kas.

Naast de moestuin ligt woon-werkgemeenschap Emmaus Haarzuilens. Al meer dan 50 jaar bieden zij onderdak aan mensen, van daklozen tot wereldverbeteraars. Mensen en goederen krijgen bij Emmaus een tweede kans. Om 11.00 uur en om 15.00 uur organiseert Emmaus een rondleiding door hun bloeiende kringloopbedrijf. Neem een kijkje in de verschillende ruimtes, van de winkel tot de sorteerhal en luister naar het inspirerende verhaal van dit mooie bedrijf! Je wordt op de tuin opgehaald.

Op vrijdag 10 en op zaterdag 11 maart:
10:00 start
11:00 voor wie wilt een rondleiding bij Emmaus
12:00 pauze met soep (brood zelf meenemen)
13:00 voor wie wilt een rondleiding bij Emmaus
15:30 eindtijd

Je mag de hele dag aansluiten of een deel van de dag aansluiten

Gegevens

Datum:
11 maart 2023
Tijd:
10:00 - 15:30

Locatie

Moestuin de haar
Eikstraat 14
Haarzuilens,
+ Google Maps

26 juni, 17 juli, 21 augustus bloemenworkshop plukken en schikken

X