Wat zijn Bieten?
Bieten vallen onder de knolgewassen. Op de tuin hebben we de rode en Chioggia bieten.
Hoe smaakt biet?
Bieten hebben een fris, zoetig en typisch aardse smaak.
Welk deel is eetbaar?
Zowel de biet als het bietenblad.
Oogstinstructies
Oogst de biet door de plant met loof en al uit de grond te trekken, oogst de grotere er tussenuit zodat de kleinere rustig door kunnen groeien. Het bietenblad kun je ook eten.
Hoe bewaar je bieten?
Bieten zijn meerdere weken houdbaar op een koele, niet te droge plaats. In de zomer bewaar je de bieten het best met loof in de koelkast. Gekookte bieten zijn meerdere weken houdbaar in de koelkast.
Wat kun je er allemaal mee?
Biet wordt heel vaak ingelegd geserveerd, maar eigenlijk zijn deze knollen een heel veelzijdige groente, waar je nog veel meer mee kunt. Zo kun je ze koken, ze in de oven bereiden, er stamppot van maken, ze in salades verwerken en er soep van trekken.
Heb je al zin gekregen om met deze lekkere groente aan de slag te gaan? Kies dan snel één van deze recepten met biet uit en maak deze favoriet van onze mede oogstaandeelhouders. Hier ga je vast en zeker van genieten.