Wat is bladmosterd?
Bladmosterd is een snelgroeiend bladgewas en het blad is heel zacht behaard.
Hoe smaakt bladmosterd?
Die blaadjes zijn pittig van smaak (een beetje vergelijkbaar met radijs) en de smaak van mosterd is te herkennen.
Welk deel is eetbaar?
De blaadjes en ook de bloemen als het gewas doorgeschoten is zijn eetbaar.
Oogstinstructies
Je oogst de jonge blaadjes van de planten.
Hoe bewaar je bladmosterd?
Bewaar de slablaadjes in de koelkast of op een koele plek. Je kunt ook de plantjes met wortel en al oogsten en in glaasje water goed houden.
Wat kun je er allemaal mee?
Je kunt de blaadjes rauw eten (pittig accent in salades maar ook lekker op een broodje gezond bijvoorbeeld, een beetje zoals rucola maar dan net anders). Je kunt de blaadjes ook stoven, het lijkt dan wel wat op andijvie zonder het karakteristieke bittertje. Lekker in pesto’s en salsa’s, kruidendips, kruidenboter.
Heb je al zin gekregen om met deze lekkere groente aan de slag te gaan? Kies dan snel één van deze recepten met bladmosterd uit en maak deze favoriet van onze mede oogstaandeelhouders. Hier ga je vast en zeker van genieten.