Skip to main content

Broccoli

Wat is broccoli?
Broccoli is echt een oerkool en het heeft lang geduurd voordat deze in Nederland zijn intrede deed. Tegenwoordig is deze groente bijna niet meer weg te denken in de groentewinkels. Het woord broccoli is het meervoud van ‘broccolo’ (Italiaans) en betekent bloeiende top van een kool. De bloemknoppen zijn de compacte roosjes boven op de steel.

Hoe smaakt broccoli?
Broccoli heeft wat weg van bloemkool maar is verfijnder en pittiger.

Welk deel is eetbaar?
Een broccoli is z’n geheel eetbaar, ook de stronk en zelfs de bladeren. Dat gebeurt dikwijls in de Italiaanse keuken.

Hoe bewaar je broccoli?
Broccoli verliest snel smaak, eet deze daarom binnen enkele dagen en bewaar in de koelkast.

Wat kun je er allemaal mee?
Broccoli is een gemakkelijke groente om snel in gerechten te verwerken. Door broccoli te stomen behoudt het z’n knapperige structuur en heldere kleur groen. Ook de stronk is eetbaar en smaakvol. Als deze houtig is, kan je ‘m eerst schillen.

Heb je al zin gekregen om met deze lekkere groente aan de slag te gaan? Kies dan snel één van deze recepten met broccoli uit en maak deze favoriet van onze mede oogstaandeelhouders. Hier ga je vast en zeker van genieten.

 

Recepten

Een pagina vol inspiratie:

Broccoli koken + 10 broccoli recepten