Fluo-melde

Wat is fluo-melde
Fluo-melde is een boomspinazie. De jonge planten zijn heldergroen met een magenta top. Daarom worden ze ook wel fluo-melde genoemd.

Hoe smaakt boomspinazie
De smaak is licht nootachtig, en lijkt ook wel wat op die van de ‘gewone’ spinazie.

Welk deel is eetbaar?
Zowel de blaadjes als de steeltjes.

Oogstinstructies
Knip de frisse roze toppen van de jonge planten af waardoor de plant zich steeds meer zal vertakken. En steeds meer blad oplevert, die ook weer groen met magenta kleuren.

Hoe bewaar je boomspinazie
Net als bij gewone spinazie  kun je de  verse boomspinazie het beste op de dag van aankoop eten. Als dit niet lukt, kun je verse spinazie 1 tot 2 dagen in de koelkast bewaren. Na ongeveer 2 minuten blancheren, kun je spinazie ook invriezen. In een goed afgesloten plastic zakje of bakje is de groente tot 12 maanden houdbaar (bij minimaal -18°C).

Wat kun je er allemaal mee?
Boomspinazie is, zoals de naam al zegt, een vervanger voor spinazie. Het is lekker met gesmolten boter, en houdt de magenta als het gekookt is.
De jonge blaadjes kunnen ook rauw gegeten worden in salades. De wat oudere bladeren zijn wat bitterder van smaak, en kun je goed gebruiken in stoofschotels of koken net als spinazie of andijvie.

Heb je al zin gekregen om met deze lekkere groente aan de slag te gaan? Kies dan snel één van deze recepten met fluo-melde uit en maak deze favoriet van onze mede oogstaandeelhouders. Hier ga je vast en zeker van genieten.

Recepten