Skip to main content

Komkommer

Wat is komkommer?
Komkommer is een vruchtgroente, die veel warmte nodig heeft en groeit in de schaduw van de plantbladeren. Deze klimplant kan zeker wel tot 3 meter hoog worden en de productie van komkommers gaat snel. Soms is het zelfs mogelijk om twee keer op een dag te oogsten. De komkommer groeit gewoon door en wordt daarom geoogst bij een lengte van circa 30-35 cm.

Hoe smaakt komkommer?
Een komkommer is een verfrissende groente met een frisse smaak. Wanneer een komkommer bitter smaakt zijn er weersomstandigheden als droogte en hitte aan vooraf gegaan en kun je deze beter niet eten.

Welk deel is eetbaar?
De hele komkommer is eetbaar. Bij sommige rassen kan de schil wat taai zijn. Door de zaadlijst te weg te schrapen met een koffie lepeltje is de groente minder vochtig en lekker om in ’t zuur te leggen.

Hoe bewaar je komkommer?
Komkommer bewaar je het beste in de koelkast.

Wat kun je er allemaal mee?
Een komkommer is natuurlijk lekker gewoon zo uit het vuistje of door een salade. Maar probeer komkommer ook eens warm te eten, bijvoorbeeld in plaats van courgette. Ook is komkommer lekker en verzachtend naast sterke en pittige gerechten zoals een curry.