Skip to main content

Meiraap

Wat is meiraap?
Het is een ronde knol ter grootte van een biet met een paars-witte kleur.

Hoe smaakt meiraap?
Als je deze voorjaarsfavoriet rauw eet, proef je de scherpe smaak die doet denken aan radijs. Eenmaal gekookt komen de zachte en zoete tonen juist naar boven.

Welk deel is eetbaar?
Voor je iets lekkers met deze groente kunt maken, snijd je de uiteindes aan de boven- en onderkant af. Jonge exemplaren hoef je niet eens te schillen, oudere knollen vaak wel. Daarna kun je er alle kanten mee op.

Oogstinstructies
Uit de grond trekken. Het bovenste deel van de knollen komt wat boven de grond. Daaraan kan je zien of je een grote of een kleintje te pakken hebt. De grotere er tussenuit oogsten.

Hoe bewaar je meiraap?
Meiraap kun je het best in de groentela van de koelkast bewaren. Daar blijft hij zo’n één tot twee weken goed. Bedek eventuele snijvlakken met een food hugger (https://www.ecomondo.nl/winkel/food-huggers/) die zijn duurzamer dan bv. vershoudfolie.

Wat kun je er allemaal mee?
Deze veelzijdige groenten kun je zowel rauw verwerken in salades als gekookt, gegrild, gesmoord of geroerbakt in tal van verschillende gerechten. Maar probeer ze ook eens te vullen, er carpaccio of soep van te maken of ze in te maken.

Heb je al zin gekregen om met deze lekkere groente aan de slag te gaan? Kies dan snel één van deze recepten met meiraap uit en maak deze favoriet van onze mede oogstaandeelhouders. Hier ga je vast en zeker van genieten.

 

    26 juni, 17 juli, 21 augustus bloemenworkshop plukken en schikken

    X