Nieuw-Zeelandse spinazie

Wat is NZ spinazie?
Nieuw-Zeelandse spinazie komt oorspronkelijk inderdaad uit Nieuw-Zeeland en is geen familie van echte spinazie. De blaadjes zijn wat steviger dan die van gewone spinazie.

Hoe smaakt NZ spinazie?
Spinazie heeft een wat aardse, volle smaak.

Welk deel is eetbaar?
Voornamelijk de blaadjes, ook de dunne steeltjes. De bloemknopjes beter vermijden, die zijn hard.

Oogstinstructies
Knip takken af van +/- 25 cm lang of tot je bij de kern van de plant komt, laat die intact.

Hoe bewaar je NZ spinazie?
Je kunt verse spinazie het beste dezelfde dag eten. Als dit niet lukt, kun je verse spinazie 1 tot 2 dagen in de koelkast bewaren. Na ongeveer 2 minuten blancheren, kun je spinazie ook invriezen. In een goed afgesloten plastic zakje of bakje is de groente tot 12 maanden houdbaar (bij minimaal -18°C).

Wat kun je er allemaal mee?
NZ spinazie is een veelzijdige groente. Je kunt het koken, wokken of roerbakken. Maar het kan ook goed gebruikt worden als basisingrediënt in een quiche of een lasagne, of om spinaziesoep mee te maken.

Heb je al zin gekregen om met deze lekkere groente aan de slag te gaan? Kies dan snel één van deze recepten met spinazie uit en maak deze favoriet van onze mede oogstaandeelhouders. Hier ga je vast en zeker van genieten.