Nieuw-zeelandse spinazie

Wat is NZ spinazie
Nieuw-Zeelandse spinazie komt oorspronkelijk inderdaad uit Nieuw-Zeeland en is  geen familie van echte spinazie. De blaadjes zijn wat steviger dan die van gewone spinazie.

Hoe smaakt NZ spinazie
Spinazie heeft een wat aardse, volle smaak.

Welk deel is eetbaar?
Zowel de blaadjes als de steeltjes.

Oogstinstructies
Je oogst de blaadjes wanneer ze ongeveer 6 centimeter groot en nog donkergroen zijn. Snijd met een mesje of breek met de hand de grote bladeren van de plant, als je de kleinere bladeren en de wortels laat zitten kan er over 2 of 3 weken nog een keer van de plant geoogst worden.

Hoe bewaar je NZ spinazie
Je kunt verse spinazie het beste op de dag van aankoop eten. Als dit niet lukt, kun je verse spinazie 1 tot 2 dagen in de koelkast bewaren. Na ongeveer 2 minuten blancheren, kun je spinazie ook invriezen. In een goed afgesloten plastic zakje of bakje is de groente tot 12 maanden houdbaar (bij minimaal -18°C).

Wat kun je er allemaal mee?
NZ spinazie is een veelzijdige groente. Je kunt het koken, wokken of roerbakken. Maar het kan ook goed gebruikt worden als basis ingrediënt in een quiche of een lasagne, of om spinaziesoep mee te maken.

Heb je al zin gekregen om met deze lekkere groente aan de slag te gaan? Kies dan snel één van deze recepten met spinazie uit en maak deze favoriet van onze mede oogstaandeelhouders. Hier ga je vast en zeker van genieten.

Recepten