Raapsteeltjes

Wat zijn raapsteeltjes
Raapstelen zijn de jonge bladeren en bladstelen van bepaalde koolsoorten. Typisch wordt het van meiknolletjes geteeld, maar van bijvoorbeeld koolraap kun je eenzelfde soort loof oogsten. Dat maakt ook dat er enige variatie bestaat in het uiterlijk van deze groente. Omdat het eigenlijk de eerste bladeren zijn die er na de winter van de planten kunnen worden gehaald, is raapsteel een typische lentegroente.

Hoe smaken raapsteeltjes
Qua smaak hebben raapsteeltjes wel wat weg van jonge spinazie of rucola. Ze smaken een beetje pittig en kruidig. Ze bevatten veel ijzer en zijn rijk aan vitamine C.

Welk deel is eetbaar?
Het blad is eetbaar, snijd wel de worteltjes van de steeltjes van de raapstelen.

Oogstinstructies
Snijd de blaadjes zo’n 2 cm boven de grond af. Het is fijn als je aan het begin van een bed begint met oogsten en verder gaat waar de persoon voor jou gestopt is

Hoe bewaar je raapsteeltjes
Heb je al zin gekregen om met deze lekkere groente aan de slag te gaan? Kies dan snel één van deze recepten met raapsteeltjes uit en maak een favoriet van één van onze mede oogstaandeelhouders. Hier ga je vast en zeker van genieten.

Recepten

Dit is de favoriet van Marieke Brandsma met raapsteeltjes / koolrabi.