Radijs

Wat is radijs
Radijs is een kruidachtig gewas met kleine, rode knolletjes met of zonder blad.

Hoe smaken radijsjes
Radijsjes zijn lekker knapperig en vrij pittig van smaak

Welk deel is eetbaar?
De radijs is eetbaar evenals het loof.

Hoe oogst je radijs
Radijs trek je volledig uit de grond. Zoek de grootste ertussenuit zodat de kleintjes nog even door kunnen groeien. Ook het loof van de radijs is heel lekker.

Hoe bewaar je radijs
Je kunt radijs het beste ondergedompeld in een kopje water en zonder blad in de koelkast bewaren. Als je het blad eraan laat zitten wordt de radijs ‘voos’ (leeg of sponzig). Radijs is vrij kort houdbaar door het hoge vochtgehalte. Hierdoor worden ze snel glazig of zwart vanbinnen. Ze zijn niet geschikt om in te vriezen.

Wat kun je er allemaal mee?
Het is een lekker en gezond tussendoortje, maar in een salade met bijvoorbeeld blokjes appel en kaas óf op je boterham is radijs ook heerlijk. Radijs in plakjes gemengd met verse tuinkruiden en kwark is namelijk een heerlijk broodbeleg. Of verwerk radijs in een lekker roerbakgerecht of bij een vlees- of visgerecht. Bij een kaasfondue moet je ook zeker eens radijs proberen.

Heb je al zin gekregen om met deze lekkere groente aan de slag te gaan? Kies dan snel één van deze recepten met radijs uit en maak deze favoriet van onze mede oogstaandeelhouders. Hier ga je vast en zeker van genieten.

Recepten

Hieronder een heerlijk recept van onze tuinder Simone

Maak zelf Radijsjes in zuur