Skip to main content

Sperziebonen

Wat zijn sperziebonen?
De sperzieboon is een langwerpige ronde tot ovale peul met kleine zaadkernen. Ze behoren tot de vlinderbloemigenfamilie. Op de tuin hebben we de groene en paarse variant. De lage struikachtige bonenrassen worden ook wel stamslabonen genoemd.

Hoe smaken sperziebonen?
Sperziebonen hebben een typische bonensmaak.

Welk deel is eetbaar?
De hele boon, haal wel de uiteinden eraf.

Oogstinstructies
Dat doe je door de sperziebonen af te knippen of door ze te plukken. Let er bij het plukken op dat je de plant niet beschadigt.

Hoe bewaar je sperziebonen?
Sperziebonen zijn 4 dagen op een koele plaats of 2 dagen in de koelkast houdbaar. Sperziebonen kunnen bruine plekken krijgen en bederven als ze te koud worden bewaard.

Wat kun je er allemaal mee?
Sperziebonen kun je gebruiken in veel verschillende recepten. Je kunt sperziebonen bijvoorbeeld gekookt eten, in een roerbakgerecht, curry, in een wrap of (gekookt) in een salade.

Heb je al zin gekregen om met deze lekkere groente aan de slag te gaan? Kies dan snel één van deze recepten met sperziebonen uit en maak deze favoriet van onze mede oogstaandeelhouders. Hier ga je vast en zeker van genieten.

 

Recepten

Zaterdag 11 mei: Plantjesmarkt. Bestel nu je moestuinpakket in de voorverkoop!

X