Spitskool

Wat is spitskool?
Spitskool is familie van de witte kool, zij vallen beiden onder de kruisbloemigen, en heeft zijn naam te danken aan zijn spitse vorm.

Hoe smaakt spitskool?
Spitskool heeft een iets zachtere smaak dan witte kool. Tevens is hij wat sappiger.

Welk deel is eetbaar?
Alles behalve de kern, die haal je eruit door de kool in de lengte doormidden te snijden en dan kun je de kern eruit snijden.

Oogstinstructies
Snij de spitskool met een (sterk) mes van de stronk af, zodat je de spitskool losmaakt. Daarna kun je eventueel beschadigde bladeren verwijderen.

Hoe bewaar je spitskool?
De spitskool kun je in de koelkast 2 weken bewaren. In de vriezer kan ook, dan is hij langer te bewaren.

Wat kun je er allemaal mee?
Spitskool is zeer divers te gebruiken. Je kunt de kool rauw eten in salades of voorgerechten, maar gestoofd, gekookt of geroerbakt is ook erg lekker. Ook kun je er zuurkool van maken door de kool te fermenteren.

Heb je al zin gekregen om met deze lekkere groente aan de slag te gaan? Kies dan snel één van deze recepten met spitskool uit en maak deze favoriet van onze mede oogstaandeelhouders. Hier ga je vast en zeker van genieten.

 

Recepten