Stampeultjes

Wat zijn stampeulen
Peultjes zijn de jonge, knapperige peulen van een erwtensoort, de lage soorten noemen we stampeulen.

Hoe smaken stampeulen
Peulen hebben een niet erg uitgesproken smaak, maar is eerder zacht en verfijnd van smaak en wat zoetig.

Welk deel is eetbaar?
De hele peul, snijd wel de harde uiteinden eraf.

Oogstinstructies
Dat doe je door de peulen af te knippen of door ze te plukken. Let er bij het plukken op dat je de plant niet beschadigt.

Hoe bewaar je stampeulen
Je kunt peulen het beste in de koelkast bewaren, in een plastic zak met gaatjes. Ze zijn dan een paar dagen houdbaar.

Gekookte peultjes kun je in een goed gesloten plastic zakje of bakje in de diepvries bewaren. Rauwe peulen ook, na ca. 2 minuten blancheren.

Wat kun je er allemaal mee?
Deze groente is verrassend veelzijdig. Je kunt peultjes koken, maar ook wokken of roerbakken, stomen, stoven, of blancheren om ze in salades te verwerken.

Heb je al zin gekregen om met deze lekkere groente aan de slag te gaan? Kies dan snel één van deze recepten met peulen uit en maak deze favoriet van onze mede oogstaandeelhouders. Hier ga je vast en zeker van genieten.

Recepten