Skip to main content

Zappalito

Wat is een zappalito?
De zappalito is een zomerpompoen. De zappalito is een glimmende donkergroene bol die ongeveer twee handen groot is. In tegenstelling tot de meeste pompoensoorten eet je de zappalito onrijp, net als courgette.

Hoe smaakt een zappalito?
De structuur van de zappalito is zoals die van een oranje pompoen. De smaak gaat richting courgette alleen dan iets zoeter en meloenachtig.

Welk deel is eetbaar?
De pompoen kan je inclusief schil eten. Wel even de beginnende pitvorming er uit halen.

Hoe bewaar je een zappalito?
De zappalito kan je buiten de koelkast bewaren. In de koelkast is hij langer houdbaar.

Wat kun je er allemaal mee?
Deze heerlijke pompoen kun je op verschillende manieren bereiden. Eigenlijk net als een gewone pompoen. Je kan de zappalito vullen, grillen, stoven etc. Wat ook kan is de zappalito bereiden voor broodbeleg of voor door een salade. 

Heb je al zin gekregen om met deze lekkere groente aan de slag te gaan? Kies dan snel één van deze recepten met zappalito uit en maak deze favoriet van onze mede oogstaandeelhouders. Hier ga je vast en zeker van genieten.

 

 

Recepten

Verwarm de oven op 180°C. Snij de zappalito in dunne schijven. Marineren in olie met 1 tl kerrie (of meer naar smaak) en voeg zout en peper naar smaak toe. Verspreid de schijven op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet in de oven voor een minuut of 20. Dit is afhankelijk van dikte. De schijven mogen zacht zijn. Laat de zappalito afkoelen. Dat wat je niet direct op eet, kun je ongeveer 5 dagen in de koelkast bewaren.