Skip to main content

Nieuwsbrief juli 2019

We zijn er bijna maar nog niet helemaal!

Misschien bent u al op vakantie of is het bijna zo ver. Op de valreep geven wij u de laatste stand van zaken over een minstens zo mooi ander plekje op aarde, onze Moestuin de Haar.

Het pachtcontract met Natuurmonumenten is bijna rond. Over de hoofdlijnen zijn we het eens, Het gaat om de laatste “puntjes op de i”. Als stichting hebben wij nog enkele kleine aanpassingen voorgesteld en het wachten is nu op de reactie van Natuurmonumenten. Dit contract is de juridische basis voor de afspraken, die de stichting maakt met de tuinders. De tuinders gaan samen met de vrijwilligers het project uitvoeren.

U leest het goed we krijgen niet één maar twee tuinders. Na gesprekken met diverse kandidaten hebben wij gekozen voor Nienke Weijsenfeld en Simone Visser, die als duo aan de slag gaan. Ze zijn deskundig, hebben passie voor onze tuin en zitten boordevol ideeën om er een succes van te maken.

Met Nienke en Simone zijn we volop in gesprek hoe we gaan samenwerken, welke praktische zaken geregeld moeten zijn om de tuin in September 2019 winterklaar te hebben om zo in 2020 van start te gaan met het eerste teeltseizoen.

In de volgende Nieuwsbrief zullen Nienke en Simone zelf aan het woord komen. Natuurlijk willen zij zo snel mogelijk kennis maken en in gesprek met de vrijwilligers.

Kortom, we verwachten dat we zeer binnenkort definitief kunnen zeggen “We gaan beginnen”.

Wat dat beginnen precies inhoudt hangt verder af van het aantal vrijwilligers en de hoeveelheid tijd, die zij willen inzetten. Een klus, die zich aandient is het opknappen van het jachthutje achter de tuinmuur. Dit wordt in eerste instantie onze werkschuur. We hebben in beeld wat er moet gebeuren. Dus gaan we hiermee aan de slag deze komende herfst en winter.

Behalve enthousiasme, die er is voor onze plannen en aanpak, zijn ook de financiën en vergunningen belangrijke factoren.

We zijn met de gemeente Utrecht, de provincie Utrecht en met diverse andere instanties in gesprek over subsidie. Van de gemeente Utrecht hebben we opnieuw een bedrag ontvangen uit het Initiatievenfonds, waarvan we een gedeelte van de nodige voorbereidingen betalen. Fantastisch, deze steun van de gemeente!

Voor enkele zaken zijn vergunningen vereist van de gemeente en het waterschap. Stroom en water hebben we ook nodig en de nutsbedrijven zijn momenteel razend druk. Dus lukt het ons een en ander op tijd rond te krijgen? We houden u uiteraard op de hoogte.

Wij wensen iedereen een fijne zomer(vakantie) en laten weer van ons horen in September 2019.