Skip to main content

Nieuwsbrief september 2019

Toekomst zaaien

Het is tijd voor feest!

Het pachtcontract met Natuur Monumenten is getekend waardoor we aan de slag kunnen op het land. Daarom nodigen we jou uit om samen het land in te zaaien en om kennis te maken met de tuinders van Moestuin de Haar; Nienke Weijsenfeld en Simone Visser. Ook praten we jullie graag bij over de laatste stand van zaken.

Laten we samen toekomst zaaien!

In de week van 9 september wordt ons land bewerkt met een trekker en zullen de grove contouren van de tuin zichtbaar worden. De teeltbedden die dan ontstaan gaan we op 14 september samen inzaaien met winterrogge. De komende maanden zal de rogge onze zwarte aarde bedekken, onze bodem van voedingsstoffen voorzien en zullen de wortels de bodem losmaken dat goed is voor onze bodemstructuur! Zo ontstaan er mooie teeltbedden om komend jaar te vullen groenten, kruiden, bloemen en fruit.

Om één uur stellen we de tuinders van moestuin de haar aan jullie voor (inloop vanaf kwart voor één) en rond twee uur beginnen we met het inzaaien van de winterrogge. Trek vooral iets praktisch aan en zorg voor goed schoeisel. Je bent welkom aan het einde van de Eikstraat. Vanwege de kermis raden wij af met de auto te komen. Fietsen kunnen geparkeerd worden bij Emmaus.

Je ontvangt deze email omdat je je aangemeld hebt als geïnteresseerde van moestuin de Haar. Lijkt het je leuk om vaker je handen uit de mouwen te steken en vrijwilliger te worden van Moestuin de Haar? Meld je dan aan voor onze vrijwilligers e-maillijst door een e-mail te sturen naar tuinders@moestuindehaar.nl  en dan houden wij je op de hoogte over onze de activiteiten waarbij we jouw hulp kunnen gebruiken.